HEERENVEEN - Op donderdag 27 juni gaf wethouder Jelle Zoetendal (met duurzaamheid en onderwijs in zijn portefeuille) het startsein voor duurzaamheidslessen in de gemeente Heerenveen. Hij opende op de Sevenaerschool in Nieuwehorne een zogenaamd kabouterpad voor de kleuters. NME de Naturij uit Drachten verzorgt de natuur- en duurzaamheidseducatie.

De kinderen van groep 1 en 2 liepen onder leiding van leerlingen van groep 7 en 8 voor het eerst een kabouterpad. Wethouder Zoetendal liet samen met Dirk een in de boom verdwaalde kabouter naar beneden zakken. Die kabouter spoorde de kleuters aan om de andere kabouters te gaan zoeken. Onderweg langs de kabouters ontdekten ze van alles. Allerlei bloemen en bomen maar ook kleine kriebeldiertjes, vogels en wind en wolken.

In de omgeving van de school is zoveel te ontdekken en te leren! NME de Naturij gaat de basisscholen in Heerenveen helpen bij deze natuur- en duurzaamheidseducatie. Op enkele scholen zijn ouders bereid gevonden om Natuurouder te worden en zo het leren door doen en ervaren te stimuleren. De natuurlijke omgeving staat vooral in de onderbouw centraal, en biodiversiteit en duurzaamheid zijn onderwerpen die vooral ook in de hogere klassen aan bod komen.