HEERENVEEN - Kapotte lantaarnpaal, overvolle afvalbak of omgevallen boom? Vanaf 6 juli werkt de gemeente Heerenveen met het meldingssysteem Fixi voor meldingen in de openbare ruimte. Via de website of app kunnen inwoners eenvoudig een melding doorgeven aan de gemeente.

Wethouder Jaap van Veen: “Met Fixi is het voor inwoners niet alleen eenvoudiger om een melding te maken, we kunnen ook beter zien hoe inwoners onze dienstverlening ervaren. Wie via Fixi een melding maakt, blijft via het systeem op de hoogte van de afhandeling en kan na afloop een beoordeling geven. Zo kunnen we onze dienstverlening blijvend verbeteren.”

Een melding doen kan op verschillende manieren
Het maken van een melding is heel makkelijk. De gebruiker geeft de locatie aan, neemt eventueel een foto, vult zijn of haar gegevens in en verstuurt de melding. Wie op de hoogte wil blijven van de voortgang kan zijn of haar e-mailadres doorgeven. Deze gegevens worden alleen voor de afhandeling van de melding gebruikt.

Inwoners kunnen de app gratis downloaden in de Appstore of in de Google Playstore. Ook kan men melding doen via de website www.heerenveen.nl/fixi. Bellen (14 05 13) of appen (06 14 39 95 59) blijft ook mogelijk.