HEERENVEEN - Eind maart / begin april opent GGD Fryslân een vaccinatielocatie op de Uhlweg 1 in Heerenveen. Voordat deze locatie opent legt de gemeente hier een aantal extra en tijdelijke parkeerplaatsen aan. Dit is om parkeeroverlast in de achterliggende straten te voorkomen. Hierover zijn de aanwonenden vandaag geïnformeerd door de GGD.


Heerenveen is een van de acht locaties die de GGD wil openen in de provincie. Zo kunnen alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in eigen woonomgeving worden gevaccineerd: de mobiele 60-plusser, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.We weten niet precies hoe lang deze vaccinatielocatie in Heerenveen nodig is. Dit hangt af van de beschikbare aantallen vaccin en de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid.

Wat betekent dit voor de buurt?
Deze vaccinatielocatie aan de Uhlweg zorgt voor meer verkeersdrukte. Uiteraard wordt gezorgd voor een goede bewegwijzering, zodat bezoekers snel op de juiste bestemming zijn en weten waar ze kunnen parkeren. Bezoekers komen met de auto, per fiets of te voet naar de locatie. De auto’s en fietsen kunnen bezoekers kwijt op het parkeerterrein.

De vaccinatielocaties zijn alleen geopend op afspraak; dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur.