HEERENVEEN - GGD Fryslân rijdt met een vaccinatiebus door Fryslân, om zo nog meer mensen dicht bij huis een prik te kunnen geven. Ook in onze gemeente staat deze bus op twee locaties: op dinsdag 24 augustus in Heerenveen, bij wijkcentrum De As (Weegbree 72) en een dag later,op 25 augustus in Jubbega, bij MFC De Kompenije (Ericalaan 24).

Inwoners die het lastig vinden naar een standaard vaccinatiestraat te komen, of het moeilijk vinden om een afspraak te maken kunnen zo 'binnenlopen' bij de prikbus. Dat is dus nu in wijken De Greiden/De Akkers en in en om dorp Jubbega.

AFSPRAAK VOOR DE EERSTE PRIK NIET NODIG     
Vooraf een afspraak maken is niet nodig.: wie dat wil kan gewoon komen op het tijdstip dat het beste uitkomt. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten, want het is geen grote zaal.

NEEM  EEN LEGITIMATIE MEE
Wilt u een prik, neem dan uw legitimatie en een mondkapje mee. U krijgt een mRNA- vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. Nadat de eerste prik wordt gezet wordt meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Die is dan vier weken later en de bus staat dan op dezelfde plaats.

MEER WETEN?
Steffie legt met een kort en makkelijk te begrijpen filmpje meer uit over vaccineren. Deze informatie is ook in een andere taal beschikbaar: < https://corona.steffie.nl/nl/modules/vaccinatie/959/stap-1.html />.

De GGDbus staat iedere dag ergens anders. Wilt u weten waar? Kijk dan op www.ggdfryslan.nl/bus.