HEERENVEEN - De gemeenteraad van Heerenveen heeft unaniem een krachtig standpunt ingenomen tegen antisemitisme en racisme, op straat en online. In een gezamenlijk statement benadrukt de gemeenteraad haar vastberadenheid om te staan voor een Heerenveen waar iedereen veilig is. Op straat, school, thuis, overal. Ongeacht identiteit, levensovertuiging, geloof, geaardheid of handicap.

Het toenemend aantal incidenten en discriminerende uitingen baart de gemeenteraad van Heerenveen zorgen. Kinderen wisselen van school omdat ze zich onveilig voelen na discriminerende uitspraken van medeleerlingen en ouders. Joodse gebouwen worden extra beveiligd. Helaas ook in Heerenveen; bij struikelstenen verscheen een hakenkruis.

“In Nederland, in Fryslân, in de gemeente Heerenveen, in onze huizen én in onze harten is geen plaats voor antisemitisme.”

Met dit statement spreekt de gemeenteraad zich uit tegen antisemitisme en racisme en elke vorm van discriminatie en vraagt aan alle inwoners van Heerenveen dat ook te doen.