HEERENVEEN - Welke apparaten slurpen de meeste stroom En: Hoeveel lampen branden er in huis? Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Heerenveen zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund
Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Als volwassene veel opsteken van kinderen
Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe. “We kunnen als volwassene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken”, aldus wethouder Jelle Zoetendal. “En als je iets van jongs af aan leert en doet, heb je daar je hele leven plezier van.”

Gratis meedoen
In de gemeente Heerenveen kan ieder gezin meedoen. Het spel start op 4 maart. Gezinnen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 27 februari.