HEERENVEEN - Op de Albertine Agnesschool in Oranjewoud gaf burgemeester Avine Fokkens-Kelder vanmiddag het startschot voor de online game Hackshield. Dat deed ze samen met de leerlingen van groep 6 en wijkagent Japke Panman-Kuipers. Het spel maakt kinderen bewust van het belang van online veiligheid en gevaren zoals hacken. Burgemeester Fokkens–Kelder: ”Kinderen zitten veel op internet en dat kan soms best gevaarlijk zijn. Door de Hackshield game te spelen, willen we hen bewuster maken van de kansen en gevaren van de digitale wereld. Zodat ze weten hoe belangrijk online veiligheid is en ze online weerbaarder zijn.”

Online veiligheid

Hackshield is een online spel dat kinderen van 8 tot en met 12 jaar in hun vrije tijd kunnen spelen. Ze spelen een meeslepend verhaal, leren over online veiligheid, ontdekken wat de gevaren zijn en leren in verschillende levels hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen.

Ook wordt gestimuleerd dat de kinderen tijdens het spelen van de game de dilemma's die ze tegenkomen bespreken met hun ouders, verzorgers, opa's en oma's. Kinderen in de gemeente Heerenveen kunnen dit spel gratis spelen.

Samenwerking

Gemeente Heerenveen heeft zich aangesloten bij Hackshield omdat digitale veiligheid als één van de prioriteiten opgenomen is in het Veiligheidsbeleid 2023-2026. Hierbij wordt samengewerkt met de politie Zuidoost Fryslân, stichting Ambion, stichting Meilân, Regiobank en de Rabobank. Samen met deze organisaties zet de gemeente Heerenveen de schouders eronder om kinderen bewust te maken van digitale veiligheid. Er doen 15 scholen van stichting Ambion mee en 5 scholen van stichting Meilân.

Bekijk voor meer informatie deze video of ga naar www.joinhackshield.nl.