HEERENVEEN - Vanaf 1 september geeft Geert Dijkstra invulling aan de functie van directeur van het Posthuis Theater in Heerenveen. Het gaat om een tijdelijke functie van anderhalf jaar. Geert Dijkstra gaat leiding geven aan 12 vaste medewerkers en een flexibele schil in het drukke theaterseizoen.


Geert Dijkstra (31) is sinds 2010 werkzaam bij de gemeente Heerenveen. Eerst als adviseur Personeel en Organisatie (P&O) en later ook als teamleider P&O. Geert heeft het voornemen om de nieuwe functie te combineren met een deel van zijn huidige taken. Als directeur Posthuis gaat hij voor 20 uren aan de slag met de focus op de medewerkers en bedrijfsvoering.

Directie en college van B & W buigen zich de aankomende anderhalf jaar over definitieve aansturing van het theater.

Inspirerende omgeving
Geert Dijkstra: “Ik heb er zin in! Vanuit mijn P&O-achtergrond neem ik zorg en aandacht voor de werknemers mee. Mijn visie op leidinggeven zet ik graag in om het theater en de bedrijfsvoering in goede banen te leiden. De inspirerende omgeving van het theater geeft mij extra dynamiek in het dagelijks werk”.

380 zitplaatsen
Het Posthuis Theater heeft een theaterzaal met 380 zitplaatsen en een kleine foyerzaal voor zo’n 50 toeschouwers. Per seizoen worden gemiddeld 120 voorstellingen georganiseerd. Voormalig directeur Gerard Wolters ging deze maand met pensioen.