HEERENVEEN - Bij tienduizend inwoners van de gemeente Heerenveen valt deze week een bijzondere brief op de mat: een uitnodiging van de burgemeester voor een goed gesprek op zaterdag 9 februari, tijdens de burgertop van de G1000Heerenveen.

Een grote groep inwoners, ondernemers, ambtenaren en politici van de gemeente Heerenveen onderzoekt die dag samen hoe het centrum van Heerenveen aantrekkelijker kan worden. In een open gesprek en met een open agenda, dus zonder vooraf vastgestelde punten. Deelnemers aan de G1000Heerenveen verzamelen niet alleen ideeën, ze werken uiteindelijk ook concrete plannen uit.

Met deelname aan de burgertop kunnen inwoners invloed uitoefenen op een vraagstuk in hun gemeente. Wethouder Jelle Zoetendal: “Het centrum van Heerenveen is van ons allemaal en we hechten veel waarde aan de inbreng van alle gebruikers. Daarom willen we samen aan de slag met verbeterplannen. Meedoen aan de G1000 is een kans om mee te denken, praten en beslissen over de toekomst van ons centrum. Alle ideeën zijn welkom op 9 februari.”

Ingelote inwoners van de gemeente Heerenveen ontvangen hun uitnodiging rond 10 januari. Met de code in de brief kunnen zij zich aanmelden via de website www.G1000Heerenveen.nl. Wie niet is ingeloot maar wel wil meedoen, kan zich aanmelden als ‘vrije denker’. Zo heeft iedereen de kans om zijn stem te laten horen.