HEERENVEEN - De burgertop van de G1000Heerenveen is vol. Vierhonderdvijftig mensen hebben zich aangemeld om op zaterdag 9 februari mee te denken, praten en beslissen over de toekomst van het centrum van Heerenveen. Meer mensen passen er niet in de zaal. Daarom is de inschrijving voor inwoners met een uitnodiging nu gesloten. Voor vrije denkers, ondernemers en ambtenaren zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Verantwoordelijk voor de organisatie van de burgertop is Harm van Dijk van G1000nu: “Geweldig dat er zoveel betrokkenheid is. Het liefst laten we iedereen die wil, meedoen. Maar de zaal is gewoon niet groter en een grotere zaal is niet beschikbaar.”

Hele gemeenschap aan tafel
Van Dijk: “De G1000 is bedoeld om met de hele gemeenschap van Heerenveen ideeën te bespreken voor het centrum, plannen te ontwikkelen en keuzes te maken voor de toekomst. Het is heel fijn dat iedereen meedoet: inwoners die in het centrum wonen, winkelen of er iets gezelligs doen, ondernemers die er hun boterham verdienen, politici die beslissingen nemen voor de toekomst en ambtenaren die ervoor zorgen dat de gemeente goed functioneert.”

Van burgertop naar burgerbesluit
De burgertop op 9 februari is de eerste in een serie bijeenkomsten van de G1000Heerenveen. Burgertopdeelnemers die dat willen, kunnen ook meedoen aan het vervolg en de ideeën voor het centrum uitwerken naar concrete plannen. Dit resulteert op 25 mei in een burgerbesluit over het centrum van Heerenveen. De gemeenteraad behandelt het burgerbesluit in juni.