HEERENVEEN - Omdat er eerder een handelshoeveelheid harddrugs is gevonden in een woonhuis aan de Europalaan in Heerenveen wordt dit pand vanaf vandaag voor een periode van 3 maanden gesloten.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft dit besluit genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet. De huurwoning is afgesloten en verzegeld en er wordt een kennisgeving aangebracht dat het pand is gesloten. Het doel van de maatregel is om de bekendheid van de woning als drugspand te doorbreken. Voor de omwonenden betekent het dat de aanloop naar de woning eruit is. Dit is positief voor het woon- en leefklimaat in de omgeving van de woning .

Meld vermoedens
Stel dat u in de buurt iets ziet dat u echt niet vertrouwt, meld uw vermoedens dan. Dat kan via ‘Meld Misdaad Anoniem’ – telefonisch op 0800-7000 bereikbaar - zonder dat u uw naam door hoeft te geven. Ook wanneer u twijfelt aan de bedoelingen van een huurder maar zelf niet durft door te vragen kunt u met hen bellen. Voor vragen kunt u ook bellen met het team Veiligheid van de gemeente Heerenveen, via 14 0513. Bel voor spoedgevallen altijd de politie via 112.