HEERENVEEN - Vanaf zaterdag 10 juli tot en met zondag 22 augustus zijn de wegen aan de oostzijde (IBF) van de A32 ter hoogte van Heerenveen-Centrum zes weken lang afgesloten.


Het gaat om de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Mercurius en de Venus. Verkeer dat vanuit het centrum van Heerenveen richting Leeuwarden, Drachten, Joure of De Knipe wil, wordt omgeleid.

De wegafsluitingen zijn nodig vanwege de aansluiting van de hierboven genoemde wegen op de nieuwe rotonde aan de oostzijde van de A32. Wethouder van Veen: "Het is nog even doorbijten voor de weggebruiker, maar straks is de eerste fase van het project afgerond en kan het verkeer dankzij de nieuwe rotonde beter en veiliger doorstromen". Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingsroutes voor automobilisten, bussen van Arriva en fietsers. Deze worden ter plekke aangegeven met gele borden. Een animatiefilmpje op Heerenveenbeterbereikbaar.nl brengt de routes in beeld.

Groot onderhoud A32
Rijkswaterstaat voert in dezelfde periode groot onderhoud uit aan de westelijke rijbaan van de A32 tussen de oprit Heerenveen/Oranjewoud (10) en de afrit Ter Idzard (11). Dit werk wordt uitgevoerd in de periode van maandag 5 juli tot dinsdag 20 juli. Door beide werken in de vakantieperiode uit te voeren wordt de hinder voor de weggebruiker zo veel mogelijk beperkt.

Heerenveen Beter Bereikbaar fase 2: Oranje Nassaulaan
Tegelijkertijd met de afronding van de eerste fase van Heerenveen Beter Bereikbaar, wordt de tweede fase opgestart. Deze bestaat uit de herinrichting van de Oranje Nassaulaan met onder andere de aanleg van een rotonde, het verleggen van de Stadionweg en het ombouwen van de rotonde Burgemeester Falkenaweg tot een kruising met verkeerslichten. In 2022 werken we aan de technische uitwerking van het ontwerp. De werkzaamheden starten vervolgens in het voorjaar van 2023.

Vlot & Veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren.