HEERENVEEN - Eerder vandaag is de nieuwe dienstauto van het college van burgemeester en wethouders geleverd. Deze auto, een elektrische Jaguar IPace, wordt maandagochtend voor het eerst gebruikt.

Duurzaamheid en belastingvoordeel
Vooruitlopend op het later dit jaar vast te stellen duurzaamheidsbeleid heeft het college besloten tot de aanschaf van de dienstauto. “We willen bijdragen aan de duurzaamheidsambitie en rijden dus vanaf nu zakelijke ritten met een elektrische auto”, aldus de collegeleden. In de perspectiefnota is naast de aanschaf van de auto opgenomen te kijken naar extra subsidiemogelijkheden. Ook het eventuele belastingvoordeel voor de gemeentelijke organisatie wordt meegenomen in het financieel meerjarenperspectief.

Uitstraling en praktijk
“De keuze is op deze Jaguar gevallen omdat de auto past bij de uitstraling van een college als dat van Heerenveen”, geeft burgemeester Tjeerd van der Zwan aan. “Bovendien heeft ieder lid van het college van B en W nu een eigen bestuursadviseur. We kunnen hen nu vragen te rijden. De bestuurder kan dan onderweg stukken lezen en deze met de adviseur bespreken zodat de bestuurders ontspannen en beter voorbereid bij bijeenkomsten aankomen.”

In de praktijk staat de auto, als deze niet in gebruik is, aan een van de oplaadpalen aan de K.R. Poststraat. Eén van die oplaadpalen zal zijn openbare karakter daarmee verliezen, zodat de dienstauto te allen tijde opgeladen kan worden.

Dit, omdat de aansluitpunten bij Crackstate al in gebruik zijn voor de bodewagens.