HEERENVEEN - Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft besloten tot sluiting van een drugspand in Heerenveen. Verschillende klachten uit de buurt bij de gemeente en de politie waren reden om het pand te bezoeken. In dit huis aan de Kalmoeshof werd een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit is reden om de woning te sluiten voor de duur van drie maanden op grond van artikel 13b Opiumwet.

Signalen uit de buurt
Buurtbewoners trokken bij de gemeente aan de bel vanwege de geluidsoverlast en de vele aanloop van overlastgevende personen. Ook kwamen er bij de politie signalen binnen dat er in de woning drugs werden gebruikt en mogelijk ook verhandeld; reden voor de politie om de woning te doorzoeken. Dat vond halverwege januari plaats. Daarbij werd een handelshoeveelheid van verschillende soorten harddrugs aangetroffen en er werden twee aanhoudingen verricht. In dezelfde week van januari kwam opnieuw een melding binnen en trof de politie op dit adres opnieuw verdovende middelen en een handelshoeveelheid harddrugs aan. Er zijn daarbij nog eens twee personen (bezoekers van de woning) aangehouden door de politie.Door de woning te sluiten verdwijnt ook de loop naar deze woning en wordt herhaling ter plekke voorkomen. Gedurende de sluiting is de woning vergrendeld en is met posters aangegeven waarom het pand gesloten is.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Burgemeester Van der Zwan: “Het sluiten van een woning is een forse maatregel. Maar de aangetroffen handelshoeveelheid harddrugs en de meldingen van overlast in de buurt, hebben mij doen besluiten om het pand voor drie maanden te sluiten. Duidelijk moet zijn dat ondermijnende activiteiten in Heerenveen worden aangepakt. We trekken hierin samen op met politie en het Openbaar Ministerie. Ik roep hierbij onze inwoners dan ook op om zulke vermoedens van drugshandel en -overlast te melden bij de politie, of bij Meld Misdaad Anoniem. Samen werken we aan een veilige gemeente Heerenveen.”

Teamchef van de politie Marjolein Wildeman vult aan: “We zijn blij dat we in samenwerking met gemeente en Openbaar Ministerie nu deze stap kunnen zetten en overgaan tot sluiting van deze woning. Ik zie dat dit soort interventies een enorm gevoel van rechtvaardigheid oproept bij de inwoners, maar ook bij de collega´s. We zijn er voor de inwoners en we hopen hiermee een waardevolle bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de buurt.”