HEERENVEEN - Op maandag 14 september starten de werkzaamheden voor het herstel van de kademuur van het Breedpad in Heerenveen. Tegelijkertijd wordt de kade verlaagd en het Breedpad heringericht. Wethouder Jelle Zoetendal: "Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van ondernemers en inwoners." In januari 2021 is de gehele herinrichting van het Breedpad afgerond.

Sfeervol geheel

Na zware regenval in juli 2019 bleek de kade aan het Breedpad niet meer waterdicht te zijn. Daarnaast was de kade aan groot onderhoud toe. Tegelijk met het groot onderhoud wordt een deel van de kade verlaagd. Wethouder Jelle Zoetendal: "De nieuwe kade past helemaal in de ideeën die inwoners en ondernemers tijdens het G1000 proces in 2019 voor het centrum hebben bedacht

en zijn vertaald naar een centrumvisie waar we de aankomende jaren verder mee aan de slag gaan." Op de verlaagde kade komt een zitmuur met natuursteenelementen. "Met de herinrichting maken we een mooie stap in de richting naar een toekomstbestendig, sfeervol en gastvrij centrum. Aan de verlaagde kades van het nieuwe Breedpad kun je straks zitten aan het water op de kademuur of genieten vanaf je boot" aldus de wethouder. Door een hellingbaan wordt de verlaagde kade rolstoel- en rollatorvriendelijk gemaakt.

Herinrichting

Naast het kadeherstel en verlaging van de kade wordt het Breedpad zelf ook aangepakt. Vitens gaat de waterleiding vervangen en er komt een nieuw wegdek

van gebakken klinkers.

De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder voor omwonenden en het verkeer is niet te vermijden. Het Breedpad wordt tijdelijk afgesloten om de herinrichting van de kade en het Breedpad te realiseren. Wanneer en hoe lang dat is, is nu nog niet bekend. Aannemer Joost Visser informeert de omwonenden en bedrijven hierover en ook wordt vooraf afstemming gezocht over de bevoorrading. Hulpdiensten kunnen altijd het Breedpad bereiken.