HEERENVEEN - Sinds 2014 zet de lokale werkgroep (h)eerlijk Heerenveen zich in voor het vergroten van bewustzijn en vraag en aanbod van Fairtrade producten. En niet zonder resultaat! In 2016 is de titel Fairtrade Gemeente behaald.

Om deze titel te mogen gebruiken moet een aantal organisaties en bedrijven in Heerenveen, in verschillende branches, gecertificeerde Fairtrade producten gebruiken en/of verkopen. Deze fairmetingen worden uitgevoerd door vrijwilligers van de werkgroep.

(H)eerlijk naar de toekomst
Steeds meer bedrijven en organisaties zijn inmiddels aangesloten. En de campagne gaat ook in 2019 verder. Het liefst nog breder: inclusief (h)eerlijke producten van ver en dichtbij, maatschappelijk verantwoord ondernemen ( MVO) en duurzaamheid.

De uitvoering van de campagne valt of staat met de inzet van enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Dit wordt beaamd door bijvoorbeeld Jannie Duitman, Dick Kleinhesselink, Hanneke Godthelp en Ankie Hartmann, vrijwilligers en ambassadeurs van de werkgroep vanaf het eerste uur. “Wij zetten ons graag in om de bewustzijn rond eerlijke handel te vergroten. Dus waar kan biologisch en streekgebonden. En voor wat hier niet groeit en bloeit promoten wij fairtrade. We zijn al goed op weg maar we willen graag nog zoveel meer betekenen. Dit lukt alleen wanneer meer mensen bereid zijn om een steentje bij te dragen”.

Zoals Fairplay in de sport vanzelfsprekend is, zo zou Fairtrade – eerlijke handel - Voor consumenten en bij ondernemen vanzelfsprekend moeten zijn. De werkgroep is dus nog op zoek naar mensen met organisatietalen en mensen die zich willen inzetten op projectbasis. Het gaat om de volgende functies:

- Fairmeters ( metingen gemiddeld 2 uren per maand).
- Organisatietalent voor fairtrade evenementen.
- Werkgroepleden ( 2 uur per maand).

Meer weten? Neem dan contact op met Jildau Wiersma via 06-39434470 of mail naar ftgemeenteheerenveen@gmail.com
www.heerenveen.nl/duurzaam/fairtrade