HEERENVEEN - Vanaf maandag 3 juli tot en met volgend jaar juni is de fietstunnel langs de Oranje Nassaulaan afgesloten vanwege werkzaamheden in het kader van Heerenveen Beter Bereikbaar. Om fietsers wat extra energie mee te geven, deelden wethouder Jelle Zoetendal en het projectteam bij de start van de werkzaamheden appeltjes voor de dorst uit.

Door het afsluiten van de fietstunnel moeten fietsers omfietsen via de tunnel nabij het stadion (Het Palet) of de tunnel ter hoogte van de Koningin Julianaweg.

Appeltje voor de dorst
De werkzaamheden zijn vandaag officieel van start gegaan. Wethouder Jelle Zoetendal: “We hebben vandaag appels uitgedeeld aan fietsers. Als een appeltje voor de dorst en wat extra energie tijdens het omfietsen. Op deze manier brengen we de afsluiting extra onder de aandacht en willen we fietsers een hart (of appel) onder de riem steken voor de komende tijd.”

Waarom deze werkzaamheden?
Het afsluiten van de fietstunnel langs de Oranje Nassaulaan is nodig om werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen (11) uit te kunnen voeren. Hier worden meerdere dubbelstrooksrotondes aangelegd. Fietsers hebben hier direct hinder van, voor automobilisten is de hinder in eerste instantie beperkt. Zij krijgen de komende periode te maken met versmalde rijstroken en een verlaagde snelheid, maar kunnen nog alle richtingen op. In het voorjaar van 2024 wordt ook de Oranje Nassaulaan langere tijd afgesloten. Vooral het verkeer van en naar Skoatterwâld en Oranjewoud zal daar hinder van ondervinden. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning is te vinden op de website van Heerenveen Beter Bereikbaar.

Vlot & Veilig de A32 op en af!
Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, de provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken werden eerder de op- en afritten van de A32 naar de KR Poststraat al verbeterd. Vanaf deze zomer worden ook de op- en afritten van afrit 11, de Oranje Nassaulaan en de kruising met de Burgemeester Falkenaweg aangepast.