HEERENVEEN - Op dinsdag 6 oktober staat er bij het gemeentehuis in Heerenveen een container vol informatie, een zogenaamde ‘ondermijningscontainer’. Ondermijning is het thema van de Week van de Veiligheid, die van 5 t/m 11 oktober plaatsvindt. Graag willen wij u, als inwoner, graag uitnodigen om meer te weten te komen over de gevaren en signalen van drugs-gerelateerde criminaliteit: een bewustwordingssessie. Hierbij leert u onder andere de gevaren van de productie van (synthetische) drugs en wordt u verteld hoe u signalen van een mogelijke hennepplantage kunt herkennen.

Pop-up-bureau

Mocht u voorafgaand of achteraf nog vragen hebben gerelateerd aan ondermijnende criminaliteit, dan kunt u deze stellen aan één van de experts van de politie. Want de politie heeft bij deze container een zogenaamd pop-up bureau op 6 oktober.

Corona

De bewustwordingssessie is zo ingericht dat alle deelnemers op 1.5 meter van elkaar de sessie kunnen bijwonen en er zijn voldoende desinfectiemiddelen aanwezig.

Aanmelden

Nieuwsgierig? U kunt als inwoner van de gemeente Heerenveen een bezoek te brengen aan de ondermijningscontainer. Dit gaat op tijd; ieder bezoek duurt een half uur. U kunt zich met een aanmeldformulier aanmelden voor een eerste en een tweede keuze, vanaf 15.30 uur. De laatste sessie start om 17.00 uur.

Vol=vol
Voorkom teleurstelling, reageer daarom zo spoedig mogelijk!

Samen naar een (nog) veiligere gemeente Heerenveen!