HEERENVEEN - Zoek online op het woord ‘scheiden’ en u wordt overladen met informatie. Hoe vinden ouders tussen al die resultaten de antwoorden op de vragen die zij hebben? En hoe weten zij welke informatie ‘juist’ is? De website scheideninfriesland.nl biedt hulp.

Scheideninfriesland.nl: alles op één plek

Informatie over financiële regelingen, omgaan met emoties en waar iemand terecht kan voor ondersteuning – alle informatie over scheiden staat overzichtelijk op één plek: scheideninfriesland.nl. Ook zijn er verwijzingen opgenomen naar hulpaanbieders in Friesland.

Een website voor iedereen

De website biedt informatie voor ouders, kinderen, betrokken en professionals. Per ‘doelgroep’ worden verschillende onderwerpen uitgelicht en antwoorden gegeven op vragen als “Hoe vertel ik het mijn kinderen?”, “Wat kan ik als grootouder betekenen in deze situatie?” en “Wat kan school doen voor kinderen van gescheiden ouders?”.

Het belang van overzichtelijke informatie

Veel kinderen met gescheiden ouders ervaren de scheiding als een vechtscheiding. Maar ook een ‘soepel lopende’ scheiding, heeft vaak een enorme impact. Met het geven van de juiste informatie op een overzichtelijke plek, hopen we de impact van een scheiding op kinderen te kunnen verkleinen.

Onafhankelijk initiatief

De website is een onafhankelijk initiatief van alle 18 Friese gemeenten, Foar Fryske Bern en Sociaal Domein Fryslân