HEERENVEEN - ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Heerenveen zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe challenge. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

“Als volwassene veel opsteken van kinderen”

Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe. “We kunnen als volwassene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken”, aldus Wethouder Jelle Zoetendal.

“En als je iets van jongs af aan leert en doet, heb je daar je hele leven plezier van”.

Gratis meedoen

In de Gemeente Heerenveen kan ieder gezin meedoen. Deelname is gratis. Het spel start op 7 oktober. Gezinnen kunnen zich tot en met 2 oktober aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.