HEERENVEEN - In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari wordt afrit HeerenveenCentrum (12) vanuit de richting Meppel afgesloten. Aannemer BAM Infra start dan met het verleggen van de afrit. De afrit blijft tot na de zomer van 2021 volledig afgesloten. Dit is nodig om ruimte te creëren voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Verkeer richting Heerenveen-Centrum, Bedrijventerrein IBF, De Knipe en Skoatterwâld-Noord krijgt te maken met een omleidingsroute.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt verkeer met bestemming bedrijventerrein IBF en Skoatterwâld-Noord omgeleid via de afrit A7 Tjalleberd (26a). Verkeer vanuit de richting Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum aan de andere zijde van de A32 te nemen. Een alternatieve route voor verkeer richting het centrum is het nemen van afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) via de Oranje Nassaulaan. Op de website www.heerenveenbeterbereikbaar.nl staat een uitleganimatie om de omleidingsroutes te verduidelijken.

Werkzaamheden viaduct
In november startte BAM Infra al met werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de K R Poststraat. Het viaduct is hier deels gesloopt en wordt vervolgens met ongeveer vier meter verbreed. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden. Verkeer komend vanuit het centrum van Heerenveen kan in de nieuwe situatie direct rechtsaf de snelweg op rijden.

Contact
Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.

Vlot & Veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (KR Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Hierover worden bewoners en weggebruikers vroegtijdig geïnformeerd.