HEERENVEEN - Museum Heerenveen is tijdens de herfstvakantie (21 – 29 oktober 2023) dé plek voor museumkids. Het museum staat vól bekende en onbekende schatten. Dwaal door het museum met je hele familie. Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis!’.


We gaan terug in de tijd. Je hebt daarvoor geen tijdmachine nodig. Het museum brengt de geschiedenis tot leven. Tikkit, het museummonstertje, is op bezoek geweest bij je favoriete personen uit de Heerenveense geschiedenis om te kijken hoe het bij hen thuis gaat. Zo ging hij kijken in het kasteel van de Stadhouder, in een veenhuisje van een arbeider, bij sporthelden en bij schilders. Het is er vast heel anders dan bij jou thuis! Kun jij ontdekken welke voorwerpen bij wie in huis horen? Als het je lukt, ligt er een cadeautje voor je klaar.

Je kunt ook je eigen mistbril maken voor de tentoonstelling Nevels. Dus neem je (groot)ouders mee naar het museum deze herfst!

ESCAPEROOM

Beleef op 21 en 29 oktober 2023 je eigen eureka momenten in de escaperoom rondom het verhaal van Clément van Maasdijk. "De eerste Nederlander met vliegbrevet die boven Nederland vloog".

Tegenwoordig is er steeds meer kritiek op de luchtvaart, maar ruim 100 jaar geleden was dat wel anders. We nemen jullie mee naar 1910. De luchtvaart is in opkomst, in alle grote steden worden vliegshows georganiseerd waar duizenden bezoekers naar toe komen om vliegtuigen te bekijken. Clément was ooit een van deze bezoekers. Daar is zijn liefde voor het vliegeniers schap ontstaan, inmiddels heeft hij zijn vliegbrevet gehaald en wil hij de eerste Nederlander worden met vliegbrevet die boven Nederland gaat vliegen.

Niks lijkt hem meer in de weg te staan. Tot dat zijn monteur Paul Baudot een cruciaal onderdeel kwijtraakt, waardoor de motor niet meer start. Lukt het jullie om het onderdeel te vinden zodat Clément kan opstijgen en de titel “De eerste Nederlander met vliegbrevet die boven Nederland vliegt” kan verwezenlijken?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Leuk voor kinderen van 10 tot 15 jaar, maar volwassenen mogen ook mee.