NEDERLAND - Het wisselvallige, onbestendige weer van de afgelopen week houdt ook komende week nog even aan. Met name in het begin van de week is er een gerede buienkans, en zullen de nachtelijke temperaturen regelmatig maar net boven het vriespunt liggen.


De maandag begint in de ochtend op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk kan mist opkomen en dat voelt al kil aan. In de middag nadert er vanuit het westen een regengebied die het hele land over gaat en in het oosten zelfs kan overgaan in natte sneeuw. Bij een zuidoostenwind, kracht 3, zal het niet warmer worden dan 3 tot 5 graden.

In de nacht naar dinsdag zal het op vele plaatsen rond het vriespunt liggen (0 tot 2 graden). Er staat een matige zuidoostenwind en in eerste instantie blijft het droog met kans op een waterig zonnetje. Net als een dag eerder komt er in de middag echter opnieuw regen aan. e temperatuur ligt waarschijnlijk wel 1 of 2 graden hoger dan op maandag.

Woensdag neemt de zuidoostenwind iets in kracht toe tot stevig. Ook deze dag zal een afwisseling zijn van buien (mogelijk met natte sneeuw of hagel), zon en bewolking bij een temperatuur rond de 5,6 graden.

Waarschijnlijk blijft de donderdag wel droog en neemt de wind in kracht af al is de nacht er naar toe zeer fris met kans op een graadje nachtvorst.

Ook de vrijdag lijkt droog te verlopen, met opnieuw een frisse nacht, rond het vriespunt, en overdag een graad of vijf bij een matige wind.

In het volgende weekend kan de thermometer weer iets hoger uitvallen richting de 7,8 graden. Met name op zondag kan daarmee de buienkans wel weer wat groter worden.