DE BILT - Na een onstuimig weekend met op zaterdag veel wind en op zondag pittige regenbuien blijft het weer ook de komende dagen nog erg wisselvallig. De zomerse temperaturen komen waarschijnlijk pas aan het eind van de week weer te voorschijn al blijft ook dan de kans op buien aanwezig.


Maandag in de ochtend begint het in de kustgebieden grijs met kans op lichte regen. Naarmate de dag vordert zal de zon wat meer doorbreken. Met een matige noordwestenwind wordt het langs de kust zo'n 15 graden waar het landinwaarts tot pakweg 18 graden komt.

Dinsdag lijkt de meest droge dag te worden al blijft er een plaatselijke kans op een buitje. De temperaturen zullen niet veel afwijken van een dag eerder.

Woensdag gaat de temperatuur wel iets omhoog en zullen stapelwolken en zon elkaar afwisselen. Door de matige noordoostenwind zal het in het zonnetje prettig aanvoelen.

Vanaf donderdag komt de wind uit het oosten en gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. Op vele plaatsen is het dan alweer 20 graden of hoger. De zon schijnt regelmatig al wordt die ook onderbroken door een wolkenpartij.

Vrijdag en in het weekend wordt er nog meer warme lucht aangevoerd en gaan we richting de 23, 24 graden. Doordat de lucht echter vochtig en onstabiel is zal dit waarschijnlijk broeierig aanvoelen en blijft er een reële kans op (onweers)buien.