HEERENVEEN - Op zaterdag 3 en 10 november wordt voor de 6 e keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Heerenveen doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route
Woont u in gemeente Heerenveen en heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning aan en deel uw duurzame woonverhaal via duurzamehuizenroute.nl. Ook als u net bent begonnen met het nemen van maatregelen kunt u meedoen. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor andere huiseigenaren is het waardevolle informatie om van u te horen hoe uw stappenplan eruitziet. Misschien heeft u net die informatie die een ander op weg kan helpen. Al meer dan duizend eigenaren gingen u voor en delen hun woonverhaal via de
Duurzame Huizen Route. U kunt uw woning aanmelden op:
www.duurzamehuizenroute.nl/heerenveen.

Verkiezing
Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op onder andere klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. In de provincie Fryslân kan het publiek stemmen op het meest duurzame huis van Fryslân. De winnaar gaat door naar de landelijke publieksverkiezing. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’.

Ervaring in een strohotel
Stelt u uw huis open op zaterdag 3 en 10 november of gaat u zelf op bezoek? Dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere plek: Het strohotel in Haps (Brabant).