LEMMER - Iedere voorjaarsvakantie organiseren de musea in Fryslân Help pake en beppe de vakantie door. Dit jaar is het thema ‘Lekker ite sûnder weismite’. Museum Joure pakt uit met een echte familie-activiteit: DE SMAAKFABRIEK. Als echte codekrakers gaan de kinderen met ouders of pake en beppe aan de slag om een muizeninvasie in DE SMAAKFABRIEK te bestrijden. Om de puzzel op te lossen, moet je overal proeven, maken, tekenen, buigen en vormen. Natuurlijk zet je alle recepten, aantekeningen en ideeën in je eigen notitieboek.

Praktische info
De Smaakfabriek wordt op dinsdag 19 t/m 22 februari iedere dag georganiseerd. Je kunt tussen 13.30 – 16.30 op een tijdstip naar wens starten. Houdt er rekening mee dat het programma tenminste 1,5 uur duurt. Kosten? Op vertoon van 1 betalende volwassene mag een kind gratis naar binnen, museumjaarkaarten zijn in deze week geldig.

Help pake en beppe de vakantie door
De voorjaarsvakantie staat bij de Friese musea traditiegetrouw in het teken van de themaweek Help pake en beppe de vakantie door. Dit jaar met als thema Lekker ite sunder weismite. Met zo’n thema weet maakmuseum Joure wel raad.
Educator Vera Damhuis vertelt: “In ons museum laten we zien hoe in Joure vroeger en nu allerlei spullen gemaakt werden, gewone en bijzondere, van koffie en thee tot klokken en boeken. Het leuke aan dit thema is dat met het verhaal van Douwe Egberts, het laten zien van de zorg die mensen vroeger voor hun spullen hadden kan bijdragen aan het duurzaamheid bewustzijn van kinderen en volwassenen van vandaag”.