HEERENVEEN - Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum wil op korte termijn starten met een nieuwe functie; Medewerker Ouderenzorg. Deze nieuwe medewerkers gaan activiteiten ondernemen en ondersteuning bieden, zowel in de huiskamer als bij verschillende werkzaamheden. Dit komt de zorg en aandacht voor de bewoners ten goede. Ruim 70 belangstellenden waren donderdag 31 januari aanwezig bij een voorlichtingsbijeenkomst, speciaal georganiseerd voor mensen die altijd al gedroomd hebben van een baan in de zorg, maar hier niet de juiste ervaring en/of opleiding voor hebben. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen.

Zoektocht naar personeel
Bedrijven plaatsen vaak een personeelsadvertentie wanneer er een vacature is. Bij Leppehiem is dit anders ingevlogen door het project ‘It kin oars!’. Regionaal werkbedrijf Fryslân Werkt! heeft geschikte kandidaten benaderd, en ook alle vrijwilligers van Leppehiem zijn gevraagd om naar de voorlichting te komen. Leppehiem zoekt nieuwe medewerkers die al een opleiding in de zorg hebben afgerond (niveau 1 & 2) of medewerkers die hiervoor een opleiding willen gaan volgen. Uitgangspunt is maatwerk: waar word je blij van, waar ben je goed in en wat heb je eventueel nog te leren?

Leppehiem
Leppehiem is een miensskipssintrum waar ongeveer 200 ouderen wonen. Alle bewoners, maar ook ouderen die niet in het miensskipssintrum wonen, kunnen gebruik maken van de verschillende activiteiten en of diensten. Leppehiem wil een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt voor haar bewoners, cliënten, medewerkers en haar omgeving. Bij Leppehiem wil men vooral oog hebben voor de behoeften en wensen van haar bewoners, cliënten en vooral ook voor de kwaliteiten van haar medewerkers. Maatwerk staat hierbij voorop!

Fryslân Werkt!
In het regionaal werkbedrijf Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven en sociale partners hun krachten gebundeld. Gezamenlijk ondersteunen zij werkgevers bij het ‘inclusief ondernemen’ op het gebied van personeel.