HEERENVEEN - Dinsdag 9 april komt Eva Naaijkens een lezing geven in Heerenveen bij Trinitas. Eva Naaijkens is bekend van het boek 'En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven'.

Als leraar of schoolleider ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega's die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag gladstrijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. 's Avonds plof je op de bank en verzucht je: 'Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.'

Tijdens de lezing staan we stil bij de problemen in het onderwijs en leggen we uit hoe je de werkdruk in je schoolorganisatie kunt verlagen en hoe je daardoor ruimte krijgt om je vakmanschap te ontwikkelen. Dit doen ze middels de zelfontwikkelde kwaliteitsaanpak Enigma.

Opgeven kan door je in te schrijven op de site van Onderwijsbureau Semko. De avond start om 19.30 en zal eindigen rond 21.00.