HEEREVEEN - Waar ga jij naartoe voor de ultieme kerstsfeer? Naar het museum natuurlijk! Van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019 komt de kerst tot leven in Museum Heerenveen. Het hele museum is in kerstsfeer gehuld, de tafels zijn gedekt, kerstbomen versierd en guirlandes sieren de schouwen in de statige kamers. Het familieprogramma tijdens de kerstvakantie zit boordevol knutselactiviteiten. Van 14 t/m 16 december staat de Kerstmarkt Heerenveen zelfs op de stoep van het museum. De kraampjes, foodtrucks en schaatsbaantje 'klein Thialf' maken de ultieme kerstbeleving compleet. In dit Heerenveense kerstweekend is het museum zelfs gratis toegankelijk.

Kerstliefhebber kunnen dit jaar wederom hun hart ophalen in Museum Heerenveen. Het statige herenhuis en de aangrenzende oude school zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol kerstmuseum. In diverse zalen staan rijk versierde kerstbomen en kerstversiering. De tafels in de sfeerkamers zijn gedekt met het mooiste servies en winterse lekkernijen. Zelfs op (de maquette van) lustoord Oranjewoud heeft het gesneeuwd en er staat een kerstboom op het terrein. De sfeerverlichting, groenguirlandes en kransen langs de schouwen, stoven met theeketeltjes brengen u terug naar de kersttijd van weleer.

Kerstmarkt Heerenveen
Heerenveen pakt dit jaar daarom weer flink uit om inwoners van alle leeftijden een fijne kerstmarkt te bezorgen. Het hele centrum zal ook dít jaar de plek zijn om elkaar te ontmoeten. Nieuw dit jaar is: ‘Het Kerstmarktplein’. Als een soort spil van de kerstmarkt wordt het Ernst van Harenplein, grenzend aan Museum Heerenveen, omgedoopt tot een dynamisch ‘kerstmarktplein’ waar van alles te doen is. Denk aan ‘Kleintje Thialf’, diverse kramen en een foodtrucks.