SMILDE - De politie is op zoek naar tips over dumpingen van mogelijk drugsafval op 8 en 9 februari in Smilde, Beilen en Jubbega. Heb jij iets gezien van deze dumpingen? Of weet je meer? Neem dan contact op en dat kan ook anoniem.


In totaal zijn op drie plekken tientallen vaten en jerrycans aangetroffen met daarin vloeistoffen, danwel chemicaliën. Er zijn monsters genomen van de verschillende vaten en daaruit moet nog blijken of het gaat om drugsafval. Daar houden we voor nu wel rekening mee.

  • Smilde
    Agenten vonden op 9 februari rond 17:00 uur tientallen vaten en jerrycans met daarin vloeistoffen achter een pand aan de Veenhoopsweg in Smilde. Er is ook onderzoek gedaan in het nabijgelegen pand. Daar was geen sprake van verdachte omstandigheden.
  • Beilen
    Eerder op de dag kreeg de politie een melding van een dumping van ongeveer zestien jerrycans in een sloot naar de N381 bij Beilen (ter hoogte van hectometerpaal 57,4).
  • Jubbega
    In Jubbega werden op 8 februari ongeveer vijftien jerrycans in een sloot en weiland langs de Nijeberkoperweg in Jubbega gevonden.

Opvallend
We doen onderzoek naar deze drie dumpingen. Het is opvallend dat de dumpingen op relatief korte afstand en in een korte periode zijn gedaan. In het onderzoek kijken we of er een verband is tussen de drie dumpingen, maar we hebben daar nog geen duidelijkheid over. Het kan ook heel goed zijn dat het losse dumpingen zijn. We hopen daarom ook dat iemand iets heeft gezien van één van de dumpingen. Ook kan het zijn dat er bij u in de buurt sprake is van andere verdachte omstandigheden.

Getuigen gezocht
Heeft u de afgelopen weken iets gezien van een afvaldumping? Zoals verdachte vervoersbewegingen, het af- en aanrijden van busje(s) of mensen die sjouwen met vaten of ander afval. Heeft u beelden uit deze omgeving waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u het vermoeden dat erbij u in de omgeving een drugslab is? Deel deze informatie dan met de politie via 0900-8844, onderstaand tipformulier of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.