Oudeschoot - Opsporing Verzocht besteedt morgen, dinsdag 27 juni, aandacht aan de overval op een snackbar aan de Archimedesweg in Oudeschoot.Onderzoek

Op woensdag 3 mei rond 21.30 uur werd de cafetaria overvallen door een getinte man van tussen de 16 en 20 jaar jong. Via de zijingang kwam hij het pand binnen. Hij bedreigde beide medewerkers (waaronder de eigenaar) met een mes. De eigenaar pakte zelf twee messen in de hoop de overvaller af te schrikken. Deze was echter niet onder de indruk en maakte stekende bewegingen met het mes naar de eigenaar en diens medewerker. Ze konden het mes afweren met behulp van twee deksels van de frituurovens. Vervolgens sloeg de eigenaar de overvaller een paar keer met een frituurmand op zijn hoofd. Hierdoor wisten ze de verdachte weg te jagen. Hij rende er vandoor in de richting van de Benzweg. Tijdens de overval droeg de verdachte een zwart petje met een rode hoodie met de capuchon over het petje. Meerdere agenten hebben direct in de omgeving naar de overvaller gezocht. Ook werden burgernet en een speurhond ingezet. Ondanks de inzet van de agenten, de hond en de tips van burgers die de Burgernetmelding hadden gehoord, is de man niet gevonden.

Youtube

Op 16 mei zette de politie de bewakingsbeelden op haar YouTubekanaal. Ook zijn de beelden te bekijken via politie.nl. Ondanks het naar buiten brengen van het beeldmateriaal is nog niet duidelijk wie de verdachte is. 

Opsporing Verzocht

Door de beelden te delen in Opsporing Verzocht hoopt de politie de verdachte te achterhalen. Op dinsdag 27 juni zijn de bewakingsbeelden te zien bij Opsporing Verzocht op NPO 1 om 20.30 uur. De volgende dag, woensdag 28 juni, is de herhaling te zien op NPO 2 rond 11.40 uur.

 

Tips

Heeft u tips voor de politie over deze zaak of weet u welke verdachte verantwoordelijk is voor de overval? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.