HEERENVEEN - Omwonenden en gebruikers van De Heide zien het meest in de toevoeging van natuurlijke elementen aan het recreatiegebied. Maar liefst 53% van de 942 stemmers koos de afgelopen weken voor de variant Lazy Nature. De andere ontwikkelstijlen waren Sport en Spel en Family. Het college heeft een goed beeld gekregen welk concept het meeste aanspreekt en daarom besloten verder te gaan met deze ontwikkelrichting zodra de gemeenteraad het budget beschikbaar stelt.


Uitkomsten

Van de 942 stemmen koos 53% voor de Lazy Nature variant. De variant Family kreeg 24% van de stemmen en Sport en Spel 23%. Met de variant Lazy Nature worden er elementen toegevoegd die passen bij een natuurlijke uitstraling. Denk dan bijvoorbeeld aan een natuurlijk speeltoestel in plaats van een speeltoestel dat in het Sport en Spel concept beter zou passen. Natuurlijk blijft er voldoende ruimte voor het beoefenen van sport en ook volop ruimte voor familie en spelactiviteiten.

Vervolg

Op basis van de uitkomsten en opgehaalde informatie werkt de gemeente de komende tijd de plannen verder uit.

Wethouder Hedwich Rinkes: "Het is fantastisch te zien dat er zoveel mensen hun voorkeur hebben aangegeven. En ook al heeft de variant Lazy Nature 'gewonnen', dit neemt niet weg dat we in de uitvoering ook kijken naar elementen die in de andere 2 concepten aanwezig zijn. Want er waren ook inwoners die aangaven dat het één het andere niet uitsluit en dat een combinatie van de verschillende stijlen ook prima kan. De tips in de reacties nemen we in onze afwegingen mee."

Het uitgangspunt blijft dat het gebied voor de brede groep bezoekers een fijne plek is om te bezoeken. Lazy Nature is het moodboard vanuit waar we de inrichting gaan doen.

In december neemt de gemeenteraad een beslissing over het beschikbaar stellen van de € 200.000 uit de Regio Deal Zuidoost Friesland, zodat in 2023 met de uitvoering gestart kan worden.