HEERENVEEN - Het strafrechtelijk onderzoek naar het schietincident op 5 juli 2022 nabij de A32 in Heerenveen is afgerond. Dit onderzoek richtte zich op een politieagent die heeft geschoten op de cabine van een rijdende tractor met daarin een bestuurder van 16 jaar oud.


Op basis van dit onderzoek heeft het OM besloten de politieagent strafrechtelijk te vervolgen op verdenking van poging doodslag. De zaak zal worden behandeld door de Blauwe kamer van de rechtbank Midden-Nederland, die sinds 1 juli 2022 alle zaken behandelt waarin een politieambtenaar wordt vervolgd naar aanleiding van gebruik van geweld in de uitoefening van zijn functie. Er is nog geen zittingsdatum bekend.

Onjuiste informatie

Op social media gaat een naam en foto rond van een politieman die ten onrechte wordt gelinkt aan dit schietincident. Dit gaat NIET om de verdachte in deze zaak. Het OM verstrekt geen persoonsgegevens van verdachten, maar meldt wél wanneer er onjuiste informatie rondgaat over de identiteit van een verdachte. Want hierdoor kunnen mensen beschadigd worden.