JUBBEGA - De politie heeft vrijdagmiddag onderzoek gedaan naar een melding van een schietincident op de Tjongervallei nabij Jubbega. Uit onderzoek blijkt dat er geen schietincident heeft plaatsgevonden. De knallen zijn veroorzaakt door de knalpijp van een auto. Het incident leidde wel tot veel onrust in de regio, mede omdat er een vals bericht werd verspreid, waarin de politie zou hebben opgeroepen om binnen te blijven.


De oorspronkelijke melding van het schietincident kwam rond 11:30 uur bij de politie binnen. Op dat moment kregen we informatie dat er mogelijk vanuit een auto op de Tjongervallei zou zijn geschoten. Agenten zijn ter plaatse gegaan, maar daar werden geen sporen van een mogelijk schietincident aangetroffen.

Knallen
De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar specifiek type auto met een specifieke kleur. Eenzelfde type auto werd rond 14:00 uur in de omgeving aangetroffen. Het bleek dat deze auto rond 11:30 in de omgeving van de Tjongervallei is geweest. In het voertuig werd geen wapen aangetroffen. Wel was de auto voorzien van een zogeheten knalpijp en deze knalpijp was de oorzaak van de knallen, die hebben geleid tot de melding van het schietincident.

Onjuist bericht op sociale media
De oorspronkelijke melding zorgde voor de nodige onrust in Jubbega en omgeving. Even na het middaguur werd een bericht verspreid via sociale media, waarin de lokale politie opriep om ramen en deuren te sluiten en niet naar buiten te gaan, in verband met de melding van het schietincident en de onveilige situatie. Dit bericht was niet afkomstig van de politie en de informatie in het bericht was onjuist. We zijn een onderzoek gestart naar de afkomst van het bericht en we hebben zelf ook via sociale media gevraagd om het bericht niet verder te verspreiden.

Oproep: meld jezelf
De politie roept de verzender van het onjuiste bericht op om zich bij de politie te melden. Ook vragen we iedereen die meer weet over de oorspronkelijke verzender, om informatie met ons te delen via 0900-8844. Deel je dit liever anoniem, dan mag dat via 0800-7000.