OUDEHASKE - De politie trof op maandagavond een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan in een bedrijfspand aan de Jousterweg in Oudehaske. In het pand werden materialen aangetroffen die worden gebruikt bij het vervaardigen van hennep. Er zijn twee personen aangehouden.

De politie startte een onderzoek nadat er melding werd gedaan van verdachte situaties bij het pand. Vervolgens bleek uit vervolgonderzoek dat er mogelijk sprake was van een hennepkwekerij.

Twee personen aangehouden

De politie heeft gisteren twee personen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Spanbroek en een 25-jarige man uit Alkmaar. Ze worden verdacht van vervaardigen van softdrugs. Ook is er een zoeking gedaan in het bedrijfspand aan de Jousterweg. Daar troffen agenten een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. In het pand waren materialen aanwezig die worden gebruikt om een hennepkwekerij in te richten. Ook werden er hennepresten aangetroffen.

De politie doet onderzoek en de spullen die in het pand zijn aangetroffen zijn in beslag genomen. De verdachten zullen worden verhoord over hun betrokkenheid en het onderzoek gaat door. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.


Tips


Heeft u informatie of tips rondom dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of deel je informatie anoniem (0800-7000). U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken.